Brandenburg

Wees welkom in het Oosten van Duitsland, in het bijzonder in Brandenburg.

Wie genoeg heeft van de drukte van wereldstad Berlijn, komt tot rust in Brandenburg, dat niet ver van de Duitse hoofdstad is gelegen. Het water, de historische stadkern, de musea: Er valt genoeg te beleven in Brandenburg, maar altijd staat ontspanning voorop.

Het is een bijzonder contrast: Enerzijds de mooie omgeving van Brandenburg – die dunbevolkt is maar gevuld wordt door een overvloed aan beken, rivieren, meren en wouden –  en anderzijds het sterke industriële verleden van deze stad en deze streek.

Al lopend door de stad proeft u de rijke, industriële historie van Brandenburg. U ontdekt sporen die al dateren uit de tijd van de Industriële Revolutie, in de negentiende eeuw. Zoals de Siemens-Martinoven, één van de oudste en nog de enig overgebleven ovens waarmee vroeger staal gemaakt werd. Op verschillende plekken in de stad vindt u bijzondere gebouwen en locaties, die verweven zijn met de geschiedenis van deze regio van Duitsland, die meer dan twee eeuwen geleden ontzettend belangrijk was voor de economie van het land. Meer over deze vervlogen tijden komt u te weten in het Industriemuseum van Brandenburg.

Mooi, onthaastend en boeiend: Dát is Brandenburg. Tijd om het zelf te gaan ervaren.