Amsterdam - Berlijn 11-daagse riviercruise

Berlijn

Het inschepen vind plaats in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Vanaf Amsterdam zal het schip via Lemmer, Groningen, Oldenburg, Bremen aan doen. Hiervandaan. Vanaf Bremen zult u via Hoya in Hannover aankomen. Vanaf Hannover varen we verder via Brandenburg an der Havel en Potsdam aan te komen bij de eindbestemming: Berlijn. Hier liggen we aan de Tegler-See. De hierop volgende ochtend kunt u afscheid nemen van de passagiers en crew.

Deze reis wordt door een partner van ons verkocht. Wijzigingen van het vaarschema onder voorbehoud.

Interesse? Neem contact met ons op!

Alle boekingen worden verzorgd en afgewikkeld door onze partner Fitál Reizen te Alblasserdam. Fitál Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
 • Dag: 1 Amsterdam - Lemmer

  Vandaag is de start van uw reis. U wordt verwacht aan boord van uw hotel. Na misschien wel een dag van reizen wordt u vriendelijk verwelkomt door de bemanning, waarna u de tijd heeft om zich op te frissen voordat het diner begint.

  Na het inschepen vertrekt het schip naar Lemmer. Het schip vaart over het Markermeer en het IJsselmeer, waar het ook onder andere Lelystad en Urk passeert.

  Dag: 2 Lemmer - Groningen

  Na een prachtige vaartocht over de Friese wateren komt u aan in Groningen. Ondanks dat Groningen het zwaar te verduren heeft gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog en er veel is beschadigd, zijn er gelukkig ook genoeg historische gebouwen gespaarde gebleven. Het symbool van de stad, de Martinitoren en de bijbehorende kerk, evenals het Goudkantoor en het stadhuis zijn hier voorbeelden van. 

  Dag: 3 Groningen - Oldenburg

  Vandaag worden de Nederlandse wateren verlaten en varen we Duitsland in. Via onder andere de Eems vaart het schip naar Oldenburg. Onderweg passeren we de wereldberoemde Meyer werf in Papenburg.

  De Meyer werf in Papenburg is een familie bedrijf wat opgericht is in 1875. Op deze ultramoderne werf werken in totaal 2500 medewerkers en ze werken samen aan de grootste cruiseschepen ter wereld. De bouwplaats wordt tevens gezien als een van de grootste ter wereld. 

  Dag: 4 Oldenburg - Bremen

  Van Oldenburg komen we via het riviertje “Hunte” en de Weser in de Hanzestad Bremen. Deze stad met historisch centrum is het bezoeken meer dan waard.

  Dag: 5 Bremen - Hoya

  Het schip vertrekt verder stroomopwaarts op de Weser, hier kunt u genieten van het groene, enigszins Hollands aandoende rivierenlandschap. Het schip zal in Hoya stoppen en hier overnachten.

  Dag: 6 Hoya - Hannover

  Via de monumentale sluizen van Minden komt het schip op het Mittellandkanaal. Na een stop in de stad Minden vaart u over het imposante Weserwasserkreuz, een groots aquaduct vanwaar u schitterend uitzicht heeft.

  Dag: 7 Hannover - Bülstringen

  Vanuit Hannover trekt u verder met als doel Bülstringen. Onderweg passeert u onder andere Braunschweig (Brunswijk) en Wolfsburg. Ook passeert u de VW-Autostadt. De Autostadt is een attractie van de Volkswagen-fabriek met natuurlijk de focus op auto’s. Binnen in de Autostadt bevind zich een museum waarin u de geschiedenis van Volkswagen kan beleven. Tevens kunt u hier ook de andere merken van Volkswagen bewonderen zoals: Lamborghini, Audi, Seat, Skoda en Porsche.

  Dag: 8 Bülstringen - Brandenburg

  U vaart verder op het Mittellandkanal, bij het passeren van de Kanaalbrug bij Magdeburg, waar u over de Elbe heen vaart komt u in het Elbe-Havel-Kanaal terecht. Vanaf hier vaart u verder naar Brandenburg, dit ligt in een prachtig gebied van aaneenschakeling van meren.

  Het historisch centrum van Brandenburg is verdeeld over drie eilanden. Het grootste eiland is het “Dominsel”. Op dit eiland zijn de Romaanse Dom, de St. Pieter en de St. Paulusdom te vinden. Naast deze prachtige kathedralen zijn er ook nog tal van gotische objecten te vinden zoals het Tsjechische altaar en de sacristie.

  Dag: 9 Brandenburg - Potsdam

  Vanuit Brandenburg vaart u verder over de Havel naar Potsdam, ook wel het Versailles van Duitsland.

  Dag: 10 Potsdam - Berlijn

  Vandaag vaart u verder over de prachtige meren naar Berlijn. Berlijn wordt Europees gezien als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is natuurlijk bekend van de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, Potsdammer Platz, de Reichstag en nog veel meer bekende bezienswaardigheden.

  Dag: 11 Berlijn (Ontschepen)

  Vandaag is de laatste dag van uw reis aangebroken, maar voordat u naar huis gaat wacht er nog een overheerlijk ontbijt buffet op u. Na het ontbijt kunt u afscheid nemen van de bemanning en uw mede passagiers, waarna uw reis naar huis of een andere plek begint.


  = Inschepen
  = Ontschepen
 • 14-09-2018 tot en met 24-09-2018
  24-09-2018 tot en met 04-10-2018
  04-10-2018 tot en met 14-10-2018
  = Dag tot dag programma zal in omgekeerde volgorde worden gevaren.
 • MS Johannes Brahms

  MS Johannes Brahms

  MS Johannes Brahms werd in 1998 in Kampen (NL) gebouwd. Ook toen al gold het schip als een riviercruiseschip met een hogere standaard. Dankzij haar speciale afmetingen kan de Johannes Brahms vele kleinere rivieren en kanalen bevaren, en meert het regelmatig af in de centra van steden als Berlijn, Praag, en Brugge.